Vascular Therapy - Borttagningen av Ytliga blodkärl

Resultat efter få några behandlingar Resultat efter få några behandlingar

Små röda prickar (angioma) s.k smultronmärken, brukar försvinna med bara en behandling.
Mer omfattande ådror i ansiktet kräver vanligtvis fler behandlingar med jämna mellanrum på  en månad eller upp till  6 veckor.

Blå kärl är i allmänhet olämpliga för ljus eller laserbehandling, på grund av sin färg, eftersom de har en större diameter och eftersom de tenderar att vara djupare i huden. Dessa innefattar  kärl med stor diameter på sidan av näsan, och de flesta gäng vener på benen. De kan bättre hanteras av sclerotherapy.

Vanligtvis behövs ingen bedövning, men ett visst obehag kan upplevas under behandlingen. Några blåmärken och svullnad kan uppträda efter IPL-behandling och små sårskorpor och svullnad kan uppstå  i efterhand efter en laserbehandling.

Vissa människor tar ett par dagar ledigt från sitt arbete men det går bra att sminka och dölja blåmärken eller skorpbildningen, om något inträffar. Att ta det lite lugnt ett par dagar är alltid en bra idé.


Vid IPL-behandling läggs en kall gel på huden och en ljuspuls med synligt och infrarött ljus överförs via en glasprisma. Ljuspulsen vid IPL-behandling kan kännas som en liten snärt i huden.    

Man kan få en del mindre komplikationer efter behandlingen som svullen och rodnad hud. Vi hjälper gärna med rådgivning och att hitta det bästa för just din hudtyp under återhämtningen.

OBS! Sol kan ge din hud permanenta pigmentfläck efter behandlingen! 


Behandlingstid: 30 minuter 
Antal behandlingar: 1-6 gn
Pris:  800 kr. 


Välkommen in till oss för en kosnadsfri konsultation. 

Känner du dig osäker eller har andra funderingar? 
Var vänlig fyll i formuläret så återkommer vi med ett förslag.